مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

برای از بین بردن جای جوش چکار کنیم؟

به گزارش راگامگ؛ برای از بین بردن جای جوش می‌توان از روش‌هایی مانند پوست خراشی، لایه برداری شیمیایی، میکرودرم ابریژن، لیزر درمانی و پیوند پوست استفاده کرد.

 اگر جای جوش های صورت تان باعث خجالت شما می‌شوند، با روش‌های گفته شده در این مقاله می‌توانید به از بین بردن جای جوش ها بر روی صورتتان اقدام کنید. اگرچه، این روش‌ها جای جوش را کاملا از بین نمی‌برند، اما ظاهر آن‌ها را کم رنگ‌تر خواهند کرد.

انواع جای جوش

برخی از اسکارهای پوستی دائمی هستند و برخی دیگر به مرور زمان از بین می‌روند. جای جوش و زخم می‌توانند به صورت‌های زیر وجود داشته باشند:

  • لکه‌ها: این لکه‌ها صاف و قرمز هستند و در محل جای جوش ظاهر می‌شوند. این لکه‌ها ممکن است تا چندین هفته بر روی پوست باقی مانده، سپس خود به خود محو شوند.
  • تغییر رنگ پوست: گاهی اوقات، جای جوش ممکن است باعث تغییر رنگ پوست شود که به آن هیپرپیگمانتاسیون پسا-التهابی گفته می‌شود. این تغییر رنگ پوست می‌تواند تا چند ماه پس از بهبود زخم جوش و آکنه نیز باقی بماند.
  • زخم‌های بافتی: برخی از انواع آکنه می‌توانند زخم‌هایی را ایجاد کنند که به صورت بافتی بزرگ و رشد یافته ظاهر شوند. به این نوع زخم‌ها، کلوئید یا زخم‌های هیپرتروفی گفته می‌شود. این زخم‌ها به علت تولید بیش از حد کلاژن در پوست ایجاد می‌شوند.
  • از دست دادن بافت: برخی از زخم‌های آکنه به علت از دست دادن بافت پوست ایجاد می‌شوند. به این نوع زخم‌ها، اسکار آیس پیک، اسکار فیبروتیک و ماکول‌های آتروفیک (لکه‌های پوستی) گفته می‌شود. این زخم‌ها فرو رفته و مانند حفره در پوست هستند.

از بین بردن جای جوش

روش‌های از بین بردن جای جوش

برای از بین بردن جای جوش بهتر است با متخصص پوست مشورت کنید. برخی از درمان‌های رایج برای از بین بردن جای جوش عبارتند از:

پوست خراشی

خراشاندن سطح پوست توسط مایع سوزان یا تیغ به منظور زدودن جای زخم و جوش را پوست خراشی می‌نامند. این درمان بسیار موثر است و معمولا دوره بهبود چند روز طول خواهد کشید.

میکرودرم ابریژن

در این روش، متخصص پوست برای از بین بردن بافت‌های مرده از یک پودر حاوی کریستال‌های ریز استفاده می‌کند. این روش را باید بیش از یک بار انجام داد.

لایه برداری شیمیایی

با این روش می‌توان زخم‌های آکنه کم عمق را درمان کرد. در این روش، با استفاده از یک ماده شیمیایی، لایه بیرونی پوست را از بین برده و به آن ظاهری نرم و صاف می‌دهند. بسته به قدرت اسید استفاده شده، ممکن است چند روز پس از لایه برداری، پوست شما قرمز و پوسته پوسته باشد.

اسید رتینوئیک

برخی از زخم‌های بافتی را نمی‌توان با روش‌های سنتی درمان کرد. در عوض، مالیدن کرم اسید رتینوئیک به طور مستقیم بر روی زخم می‌تواند به کم رنگ‌تر شدن جای زخم به ویژه در موارد زخم‌های کلوئیدی کمک کند.

از بین بردن جای جوش


لیزر

با استفاده از لیزر می‌توان لایه بیرونی پوست را برداشته، جای زخم را محو کرده و یا قرمزی اطراف زخم را کم‌تر کرد. بسته به اینکه جای زخم برآمده یا مسطح باشد، از انواع لیزر‌ها برای از بین بردن آن‌ها استفاده می‌شود. لیزر درمانی نیاز به چندین جلسه دارد.

پرکننده‌ها یا فیلرها

از موادی مانند کلاژن، اسید هیالورونیک یا چربی می‌توان برای پر کردن برخی از انوع زخم‌های آکنه استفاده کرد. از آنجایی که این مواد در نهایت جذب پوست می‌شوند، بسته به نوع محصول مورد استفاده، باید این مواد را هر چند ماه یک بار دوباره تزریق کنید.

پانچ اکسیژن

در این نوع از جراحی پوست، زخم‌های آکنه به صورت جداگانه برش داده می‌شوند. جای برش توسط بخیه یا پیوند پوست، ترمیم می‌شود. از این تکنیک، اغلب برای درمان زخم‌های حفره‌ای شکل استفاده می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.