مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

سفر به کربلا

جاذبه‌ها

کربلا جزو شهرهای مذهبی جهان و شیعیان است و مهم‌ترین جاذبه‌ی آن‌ها وجود مرقد مطهر امامان و دیگر بزرگان دینی در این شهر است. در ادامه با سفرباتو همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد این شهر در اختیار شما قرار دهیم.

حرم امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع)

همان‌طور که قبلا هم ذکر شد کربلا یکی از قطب‌های گردشگری مذهبی است و مهم‌ترین جاذبه‌ی آن حرم مطهر امام حسین (ع) و حضرت عباس است که به‌فاصله‌ی ۳۰۰ متر از هم قرار دارند و فاصله‌ی بین حرم این دو بزرگوار را «بین الحرمین» می‌نامند که مومنان عاشق و دوستداران اهل بیت را به این شهر می‌کشاند. حضرت علی اکبر نیز در پایین پا و حضرت علی اضعر روی سینه‌ی مطهر امام حسین دفن شده‌اند. قبل از واقعه‌ی عاشورا در این منطقه اصلا شهری وجود نداشت و یک بیابان بی‌آب و علف بود. بعد از دفن پیکر مطهر شهدای کربلا در این دشت، شیعیانی که با تور کربلا برای زیارت به این مکان آمدند و رفته رفته زندگی در آن جا شکل گرفت و به شهر تبدیل شد.

بسیاری از علما و بزرگان ایران و اسلام طبق وصیت خود در کربلا دفن شده‌اند و خود به جاذبه‌ی مذهبی دیگری تبدیل گشته‌اند:

.

عالمان و سادات

محمد بن نبی بن کاظم علیه‌السلام

وی نوه‌ی گرامی امام کاظم علیه‌السلام است که در میان عرب‌ها به «امام نوح» شهرت دارد و در منطقه «طویرج»، دوازده کیلومتری کربلا، دفن شده است.

اخرس بن کاظم علیه‌السلام

محمد بن ابی الفتح مشهور به «الاخرس»، از نواده‌های امام موسی بن جعفر علیه‌السلام، در محله‌ای به نام «الابتر» در اطراف کربلا به خاک سپرده شده است. در آن محل زیارتگاهی بنا شده و زائران زیادی به آن جا می‌روند.   سادات آل خراسان در نجف به الاخرس منسوب هستند.

سید احمد ابوهاشم

نسب وی با چند واسطه به امام موسی کاظم (ع) می‌رسد. سید احمد در شمال غربی منطقه شفائه (در  ۲۵  کیلومتری آن) دفن شده و مزار و گنبد و صحن دارد و گنبد آن با کاشی‌های آبی مزین شده است.

ابن حمزه

عماد الدین ابو محمد بن علی بن حمزه بن حسن بن عبید اللّه بن عباس بن علی علیه‌السلام، مشهور به ابن حمزه و از نواده‌های حضرت عباس علیه‌السلام است. وی از عالمان بزرگ و فقیهان برجسته و راویان حدیث بود و در قبرستان قدیمی کربلا، که امروزه در جنوب شرقی آستان حضرت ابوالفضل کنار بزرگراه کربلا-طویرج قرار گرفته، دفن شده است.

ابو احمد حسین بن محمد ( ۳۰۴ ق –  ۴۰۰  ق)

نسب او با سه نسل به امام موسی کاظم علیه‌السلام می‌رسد. وی پدر گرامی سید رضی است.

سید رضی ( ۳۵۸ ق –  ۴۰۶  ق)

سید رضی از عالمان شیعه در قرن چهارم هجری و گردآورنده نهج البلاغه است. او در کنار پدر و برادرش در نزدیکی قبر سید ابراهیم مجاب در رواق غربی حرم دفن است.

ابن فهد حلی ( ۷۵۸ ق –  ۸۴۱  ق)

قبر شیخ احمد بن محمد بن فهد، فقیه بزرگ امامیه، در غرب خیابان «باب القبله»، داخل مسجدی قرار دارد که به نام او معروف است. وی خانه‌اش را برای زائران به عنوان منزل‌گاهی وقف کرده بود و پس از مرگش او را در همان خانه‌ی خود به خاک سپردند. شاه عباس در  ۱۰۳۳  هجری قمری باغ جنوب قبر «ابن فهد» را به‌صورت مسجدی درآورد و آن را کاشی‌کاری کرد و گنبدی روی قبر وی برپا ساخت.

شیخ یوسف بحرانی ( ۱۱۰۷ ق –  ۱۱۸۶  ق)

شیخ یوسف آل عصفور بحرانی، صاحب کتاب الحدائق الناضره، در رواق شرقی حرم دفن شده است. وی به همراه سید علی طباطبایی و وحید بهبهانی در یک مقبره آرمیده‌اند.

علامه وحید بهبهانی ( ۱۱۱۸ ق –  ۱۲۰۵  ق)

شیخ محمد باقر بن محمد اکمل مشهور به وحید بهبهانی، از عالمان بزرگ شیعه در قرن دوازدهم هجری است. وی در رواق شرقی حرم دفن شده است. او در کربلا رهبری و مرجعیت شیعیان را بر عهده داشت.

شریف العلماء(-۱۲۴۶ ق)

محمد شریف بن حسن آملی، از عالمان بزرگ شیعه و استاد شیخ مرتضی انصاری است. وی در سمت جنوب شرقی آستان، در یکی از کوچه‌های فرعی خیابان امام حسین علیه‌السلام دفن شد و دارای بقعه بود که امروزه از میان رفته است.

سید علی طباطبایی

سید علی طباطبایی، صاحب کتاب ریاض المسائل در فقه است. وی در رواق شرقی حرم خاک شد. او دیوار شهر کربلا را بنا کرد. فرزند او به سید محمد مجاهد معروف است.

این‌ افراد تنها بخشی از علما و سادات مدفون در شهر کربلا هستند.

توصیه به زائراان عراق

. در تمام طول سفر شرکتهای مجری ایرانی و عراقی موظف به تامین آب آشامیدنی پلمپ شده و بهداشتی و غذای مناسب (در حد امکانات و شرایط موجود) هستند. لذا زائرانی که با تور ارزان کربلا رهسپار این سفر هستند می بایست در مسیرهای بین راهی از سالم بودن آب و مواد غذایی اطمینان حاصل نمایید.

نکته : برای احتیاط، مقداری آب و تنقلات فاسد نشدنی(مانند بیسکویت، توت خشک، آلو، پسته، مغز گردو و …) همراه داشته باشید. همچنین همراه داشتن قرص سرماخوردگی، ضد اسهال و قرص مسکن ساده توصیه می شود.

۱ در صورتی که همه روزه داروی خاصی مصرف می کنید برای مدت حدود ۱۰ روز ۸ داروی خاص خود را با نسخه های مربوطه و نظر پزشک معالج همراه داشته باشید. در صورت نیاز به صندلی چرخدار، آن را همراه خود ببرید.

۲٫ تزریق واکسنهای پیشگیرانه (مننژیت و آنفلوانزا) حداقل به فاصله زمانی ۱۵ روز قبل ۹ از حرکت، از ضروریات سفر به عتبات است . ضمناً کارت مخصوص آن را همراه داشته باشید.

۳٫ در صورت بروز هرگونه بیماری یا مصدومیت، خونسردی خود را حفظ کرده به اتفاق مدیر کاروان و با همراه داشتن کارت شناسایی زائر، به مراکز درمانی پیش بینی شده و درمانگاههای شبانه روزی مراجعه کنید.

۴٫ تمام زائران و مسافران تور لحظه آخری کربلا از ۴۸ ساعت قبل از خروج از خاک ایران تا ۷۲ ساعت پس از ورود به ایران تحت پوشش خدمات شرکت بیمه گر سینا قرار دارند.

۵٫ در سفرهای گروهی، داشتن صبر، حوصله، گذشت و ایثار، خوش رویی، همبستگی، اتحاد و هماهنگی با مسئول گروه از عوامل موفقیت است. لذا از نظرات و تجربیات مدیر راهنمای کاروان خود تبعیت نمایید و رعایت حال افراد کهنسال و کودکان را بنمایید.

۶٫ با توجه به زمان تشرف، لباس متناسب با فصل و لوازم شخصی مورد نیاز خود را همراه داشته باشید. (لیوان، مسواک، شانه، حوله، دو عدد ملحفه نازک و سبک به منظور رعایت بهداشت فردی، ساعت زنگ دار و …)

۷٫ پول(ریال) ایرانی در شهرهای زیارتی عراق رایج است، لذا نیاز به همراه داشتن ارزهای خارجی نیست. به مقدار ورد نیاز پول ایرانی برای موارد ضروری و شخصی همراه داشته باشید.

۸٫ خرید سوغات مختصر به عنوان «ره آورد سفر» امری پسندیده است اما خریدهای بی رویه و افزوده شدن بار و اثاثیه حجیم، حاصلی جز سختی ، درگیری با رانندگان اتوبوسها و مشقت برای خود و همسفران شما به دنبال نخواهد داشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.