مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

چگونه گپ بزنیم؟ نحوه شروع بحث با دیگران

هرچند که تکنولوژی می تواند ما  را از مکالمه های ناخواسته دور نگاه دارد، خوب است که گاهی گوشی های خود را کنار بگذاریم و با آدم های اطراف خود گپ بزنیم.

 فرض کنید که در بانک منتظر نوبت خود نشسته‌‏اید و برای اجتناب از صحبت کردن با بغل دستی خود سرتان را با گوشی خود گرم کرده و تظاهر به فرستادن پیامک می کنید. اما اینکار نتیجه‌‏ای ندارد، چرا که نوبت شما نمی رسد و دقایق بسیاری را در سکوتی آزاردهنده کنار یکدیگر می گذرانید.

هرکس که تجربۀ اینگونه موقعیت ها را داشته باشد می داند که گپ زدن چندان کار راحتی هم نیست و صحبت کردن با غریبه ها یا آشنایان دوری که به ندرت می بینید می تواند سخت و یا حتی آزاردهنده باشد.

همانطور که بسیاری متوجه شده‏‌اند، همه گیرشدن دستگاه های دیجیتال به ما وسایلی را ارائه داده تا بتوانیم از صحبت کردن با دیگران بپرهیزیم. اما گپ زدن نقش بزرگی در موفقیت شخصی و کاری دارد.

یک اختلاط کوتاه می تواند به آشنایی های جدید منجر شود و راه را برای فرصت های شغلی و احساسی جدید باز می کند. هرچقدر هم که موضوعاتی مثل هوا و ترافیک به نظر عادی بیایند، پله های لازم در نردبانی هستند که شما را به سمت مکالمه های معنادارتر هدایت می کند و در گام بعدی، صحبت کردن از مسائلی که عمیقا شخصی هستند پایه و اساس هر رابطه‌‏ای می شود.

همچنین بخوانید: چگونه یک گفتگو را شروع کنیم؟

اما این وابستگی به گوشی، تبلت و وسایل الکترونیکی دیگر که روز به روز هم بیشتر می شود فرصت را برای گپ های دوستانه از ما می گیرد و بسیاری از ما – مخصوصا افراد جوانتر – مهارت خود را در ایجاد آن از دست می دهیم.

در کلام بارب چرچیل، یک کارشناس روابط “بخاطر این وسایل الکترونیکی ما نسبت به اطراف خود بی حس شده‌‏ایم، مردم هنر برقراری مکالمه را از دست داده‌‏اند. به این نسل یاد داده نشده که چگونه بیشتر از چند کلمه صحبت کنند.” رسانه نیاز ما را برای داشتن مکالمه های بی معنا از بین برده است.

به گفتۀ پیترسون، یکی دیگر از کارشناسان در این زمینه ” فرض کنید فردی سوار آسانسور باشد و من هم داخل بشوم، من تقریبا می توانم تضمین کنم که اگر او سنی کمتر از ۳۰ سال داشته باشد، گوشی همراه خود را در می آورد و سر خود را به آن گرم می کند.” این کارشناسان معتقدند که هر چند برقراری گپ های دوستانه هنوز ممکن است، اما ما به سمت نابودی این نوع از مکالمه ها می رویم.

تونی مانسمیت، یکی دیگر از کسانی که در این زمینه تحقیقاتی انجام داده می گوید “همانطور که بیشتر و بیشتر به سمت جهانی تکنولوژی محور حرکت می کنیم، از مسیر ارتباط برقرارکردن با دیگران دور می شویم. من خودم اعتراف می کنم که تکنولوژی بر توانایی من در ارتباط برقرارکردن با کسانی که حضور دارند تاثیر گذاشته است.”

اما مهم نیست که رسانه های ما چقدر “اجتماعی” شوند، ما هنوز هم نمی توانیم از یک مکالمه کوتاه با رئیس خود دوری کنیم. پس قبل از اینکه جایی برای مخفی شدن و دوری از این گپ ها پیدا کنید، تصمیم خود را عوض کرده و شجاعت به خرج دهید.

سوزان جونز، یک دانشیار در رشته مطالعات روابط در دانشگاه مینسوتا اینطور گفت “بگذارید به شما اطمینان دهم، حتی درونگراترین افراد هم می توانند از عهدۀ یک مکالمه کوتاه برآیند و بر هنر گپ زدن تسلط پیدا کنند. درست است که این یک چالش است، اما مردم نباید قدرت های این گپ های دوستان را دست کم بگیرند.”

بعضی از افراد به صورت ذاتی در گپ زدن استعداد دارند یا شغل آنها ایجاب می کند که در ایجاد گپ های دوستان و صحبت در مورد مسائل روزمره مهارت یابند. اما اگر که از این دسته افراد نیستید، طبق گفتۀ کارشناسان، راهکارهای مختلفی هستند که با در نظر گرفتن و بکار بستن آنها می توانید توانایی خود را در گپ زدن افزایش دهید:

  1. به وضعیت بدنی خود دقت کنید. سعی کنید راحت بوده و بدن خود را به سمت مخاطب خود نگاه دارید، البته بدون اینکه به او فشار آورید. تماس چشمی برقرار کنید و البته بازوان خود را نبندید.
  2. اگر طرف مقابل را از قبل می شناسید، یک احوال پرسی دوستانه داشته باشید. اینگونه طرف مقابل می داند که شما هم دوست دارید با او صحبت کنید.
  3. مکالمه را گرم و دوستانه نگاه دارید. انتقال انرژی هم به اندازه انتقال اطلاعات در گپ زدن اهمیت دارد. سعی کنید مسائل را گرم، دوستان و مثبت نگاه دارید.
  4. می توانید با یک تعریف کوچک از مخاطب شروع کنید.
  5. سعی کنید در مورد مسائل مشترکتان حرف بزنید. البته منظور مسائل بسیار شخصی نیست و بد بودن هوا در طول هفته نیز می تواند یک مساله مشترک بین شما باشد.
  6. چیزی را در مورد خودتان فاش کنید. بعد از اینکه کمی در مورد مسائل مختلف حرف زدید، می توانید با گفتن چیزی که کمی شخصی باشد، گپ خود را دوستانه تر کنید.
  7. مخاطب خود را هم درگیر کنید. می توانید کمی هم در مورد علایق و زندگی او پرس و جو کنید. البته دقت کنید که بیش از حد پیش نروید.
  8.     به اطراف دقت کنید و مسائلی را که می توان در مورد آنها صحبت کرد پیدا کنید. محیط اطراف می تواند موضوعات مختلفی را برای صحبت به دست شما بدهد.
  9. فقط روی حرف زدن تمرکز نکنید و برای گوش دادن هم وقت بگذارید. نشان بدهید که دوست دارید بیشتر در مورد طرف مقابل بدانید.
  10. در صورتی که از طرف مقابل خوشتان آمده، از او بخواهید که بعدا هم همدیگر را ببینید. برای مثال بگوئید “شاید بتونیم بعدا همدیگر را ببینیم؟”

علاوه بر مواردی که در بالا اشاره شد، به اینها هم دقت داشته باشید: روراست و صادق باشید و سعی کنید تا حد ممکن از تظاهر دوری کنید. تمرکز را بیشتر بر طرف مقابل، نه خودتان، بگذارید. سعی کنید زیاد به خود و طرف مقابل فشار نیاورید.

از هر فرصتی برای گپ زدن استفاده کرده و خود را در آن بهتر کنید. اتوبوس، صف خرید یک فروشگاه یا درون آسانسور همه می توانند مکان های مناسبی برای برقراری یک گپ دوستانه باشند. گپی که می تواند به یک فرصت شغلی یا حتی یک رابطۀ عاشقانه منجر شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.