راگامگ: پلو افغانی که به کابلی پلو یا قابلی پلو شهرت دارد از غذاهای اصیل و مشهور کشور افغانستان است. به دلیل طعم بی نظیر آن در کشورهای همسایه نیز شناخته شده و معروف است. پلو افغانی جزو خانواده شیرین پلو و آلبالوپلو ونظیر آن ها به شمار می رود و درآن برنج به همراه ادویه های شیرین دم گذاشته می شود بنابراین، غذای مناسبی برای افرادی که طعم شیرین غذا را دوست دارند می باشد.
این غذای پلویی همراه با گوشت، هویج، کشمش، خلال پرتغال، خلال بادام و خلال پسته تهیه می شود. از پلوی افغانی در تمام فصول سال میتوان استفاده کرد. این پلو به روش های مختلفی طبخ می شود. ما دراین مقاله طرز تهیه پلو افغانی را آموزش داده ایم که با رنگ و بوی مطبوع خود مناسب مجلس های شما عزیزان می باشد پس در ادامه با ما باشید.
مواد لازم
- ۳۰۰ گرم گوشت گوسفند
- ۲پیمانه برنج
- ۲عدد هویج
- ۱عدد پیاز
- نصف پیمانه خلال بادام و خلال پسته
- نصف پیمانه خلال پرتقال
- یک پیمانه کشمش پلویی
- ۳ قاشق شکر در صورت تمایل
- روغن و نمک به میزان لازم
- ۲ قاشق غذا خوری زعفران آب کرده غلیظ
- ۳ قاشق چای خوری ادویه شامل مخلوط پودر زیره، پودر میخک، پودر جوز هندی، پودر هل و دارچین
دستور تهیه
۱٫ ابتدا برنج را خیس کرده و به آن نمک اضافه می کنیم و کنار می گذاریم.
۲٫ پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. نیمی از پیاز را برداشته و کنار می گذاریم.
۳٫ گوشت های شسته و خرد شده را به پیاز ها اضافه کرده و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند تفت می دهیم.
۴٫ سپس چند لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا به جوش آید.
۵٫ پس ازآن حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم تا گوشت کاملا بپزد و ساعت آخر پخت به مقدار لازم نمک اضافه می کنیم.
۶٫ گوشت را بعد از پخته شدن به قطعات درشت تقسیم می کنیم.
۷٫ هویج ها را می پزیم و خلال می کنیم.
۸٫ خلال بادام و پسته را شسته و درصافی می ریزیم.
۹٫ کشمش را شسته و درصافی می ریزیم.
۱۰٫ نیمی از پیازها را که کنار گذاشتیم درمقداری روغن می ریزیم و روی شعله می گذاریم سپس خلال هویج را درآن تفت می دهیم وشکر را به آن اضافه می کنیم.
۱۱٫ کشمش، خلال های بادام، پسته و پرتغال را به مخلوط اضافه می کنیم و پس از کمی تفت دادن ادویه را به مواد اضافه می کنیم.
۱۲٫ برنج را آبکش می کنیم. مقداری روغن در قابلمه می ریزیم. مقداری از برنج آبکش شده را کف قابلمه می ریزیم و روی آن مقداری گوشت ریخته و از مواد مخلوط روی گوشت می ریزیم. به همین ترتیب مواد را داخل قابلمه می ریزیم تا تمام شوند و باید لایه ی بالایی حتما برنج باشد.
۱۳٫ پلو را روی شعله می گذاریم و زعفران آب کرده را روی پلو می ریزیم و اجازه می دهیم پلو دم بکشد.
نکاتی درباره پخت پلو افغانی
- در پلو افغانی می توان از مویز به جای کشمش استفاده کرد. یا به همراه کشمش از خرما نیز استفاده نمود.
- با توجه به ذائقه هر فرد میتوان ادویه ها را حذف یا با دیگر ادویه ها جایگزین کرد.
- این مقدار مواد اولیه برای ۳ نفر مناسب می باشد.