مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

مرمت ریل ماشین دودی دوره قاجار در شهرری آغاز شد

اسفند ماه سال گذشته، شهرداری در زمان انجام عملیات عمرانی در خیابان فداییان اسلام و مقابل امامزاده عبدالله شهر ری، به حدود ۴۰ متر از ریل ساده‌ی قطار برخورد کردند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ری از آغاز مرمت ریل ماشین دودی دوره قاجار در شهرری خبر داد و گفت: بر اساس توافقات و تفاهم نامه ای که بین شهرداری منطقه 20 (شهرری) و میراث فرهنگی این شهرستان امضاء شد کار استحکام بخشی آن از امروز آغاز گردید.

به اعتقاد کارشناسان میراث فرهنگی این ریل را به عنوان اولین ماشین دودی در تهران یعنی همان «نخستین خط تراموای تهران» می‌دانند که سال ۱۲۶۱ خورشیدی در دوره ناصرالدین شاه ساخته شد و امتیاز آن را یک مهندس فرانسوی به نام «مسیو بواتال» به نمایندگی یک شرکت بلژیکی از ناصرالدین شاه گرفت.
امیر مصیب رحیم زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:  اعتبار 55 میلیون تومانی این طرح از سوی شهرداری منطقه ۲۰ (شهرری) تامین شده است.
وی افزود: کشف  پایه ‌های ریل ماشین دودی دوره قاجار به مساحت حدود ۴۰ متر همزمان با انجام عملیات عمرانی در پیاده ‌رو خیابان فداییان اسلام در شهر ری و مقابل امامزاده، نشانگر تاریخی بودن و قدمت دیرینه ری است.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ری خاطرنشان کرد: آثار تاریخی نشانگر هویت و اصالت هر منطقه بوده که بر همین مبنا، این اثر تاریخی برای مرمت مورد توجه و تاکید قرار گرفته است.
این مسئول عنوان کرد: : اقدامات لازم برای این اثر تاریخی توسط پیمانکاران مجرب تحت نظارت کارشناسان میراث فرهنگی با تهیه معرفی تاریخچه اثر، استحکام بخشی ریل و حفظ و احیاء همچنین جلوگیری از آسیب های محیطی این اثر تاریخی ارزشمند انجام می شود.
رحیم زاده عنوان کرد: اقدامات در راستای مرمت و استحکام بخشی ریل ماشین دودی دوره قاجار در شهرری تا پانزده روز آینده تکمیل خواهد شد و به اتمام می رسد.
شهرستان ری به لحاظ موقعیت جغرافیایی در ناحیه دشت قرار گرفته و کوه بی بی شهربانو و آراد به عنوان مظهر استواری و تپه چشمه علی یکی از قدیمی ترین آثار باستانی شهرری به عنوان شاخص در علم باستان شناسی در زمینه گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است.
وجود ۱۹۸ اثر باستانی بیانگر میراث با ارزش فرهنگی این شهرستان است از جمله برج و باروی ری شهر باستانی مامورین، برج طغرل، آتشکده تپه میل، قلعه دیر و … وجود ۳۲ بقه متبرکه از جمله حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) (سالانه بالغ بر ۱۱ میلیون زائر دارد) وامامزادگان مجاور و مقابر عالمان و مشاهیر دین علم ادب همچون محمد بن زکریای رازی، شیخ صدوق، شیخ ابوالفتح رازی و شیخ کلیتی که نشان از جایگاه والای تاریخی ری دارد.

عضویت در خبرنامه سایت
عضویت در خبرنامه سایت
با عضویت در خبرنامه پایگاه خبری و تحلیلی انعکاس ری هر روز صبح اخبار را در ایمیل خود دریافت کنید
شما هر زمانی بخواهید می توانید خارج شوید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استفاده از خدمات بهتر سایت برخی از کوکی های مرورگر ذخیره شوند تا با سرعت بیشتری اطلاعات بازخوانی شود و مشکلی نداشته باشید پذیرفتن ادامه