مصرف ترشی در بارداری، فواید و عوارض مصرف آن

مصرف ترشی در بارداری یکی از ویارهای رایج در میان زنان است. اگر حد اعتدال در خوردن ترشی رعایت شود، معمولا باعث بروز مشکل خاصی در هنگام بارداری نمی شود.

 

ستاره | سرویس مادر و کودک – زنان در دوران بارداری، ویار‌های غذایی متفاوتی پیدا می‌کنند. این تمایلات غذایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. عدم تعادل هورمون‌های بارداری باعث می‌شود تا برخی از آن‌ها تمایل به خوردن مواد غذایی خاصی مانند ترشی پیدا کنند. برخی از زنان نیاز به خوردن غذای پر ادویه را با ترشی رفع می‌کنند و برخی دیگر برای جلوگیری از تهوع در بارداری ترشی مصرف می‌کنند.
نکته مهم این است که در خوردن این گونه ویار‌ها تعادل رعایت شود. بدین ترتیب مصرف ترشی در بارداری نیز بایستی متعادل باشد تا سبب بروز مشکل برای زنان باردار نشود.

مصرف ترشی در بارداری

ارزش غذایی ترشی

به طور کلی ارزش غذایی ترشی‌ها اندک است. ترشیجات دارای کلسترول بسیار کم و همچنین پروتئین و چربی کمی هستند. ترشی دارای مقادیری از آهن و سدیم کلسیم، فیبر و ویتامین C است. البته هر ترشی بسته به ترکیبات آن مقادیر متفاوتی از سدیم، چربی و کالری دارد. بنابراین بهتر است پیش از مصرف، برچسب ارزش غذایی محصول را بررسی کنید. اگرچه ترشی‌ها به تنهایی مواد معدنی و ویتامین زیادی ندارند، اما خوردن ترشی همراه با غذا باعث افزایش محتوای پروبیوتیک آن وعده غذایی می‌شود.

 

میزان مجاز مصرف ترشی در بارداری

مصرف ترشی در بارداری به میزان محدود مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما نباید ترشی به بخشی از رژیم غذایی روزانه زنان باردار تبدیل شود. زیاده روی در مصرف ترشی در بارداری می‌تواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد. رعایت اعتدال نکته کلیدی در مدیریت کردن هوس خوردن ترشی جات است.
علاوه بر این، در دوران بارداری، مادران باید توجه ویژه‌ای بر خوراک خود داشته باشند، زیرا تاثیر مستقیمی بر روی جنین می‌گذارد. ترشیجات ارزش غذایی چندانی ندارند، بنابراین بهتر است مصرف آن‌ها به کمترین میزان ممکن برسد.

 

مزایای مصرف ترشی در بارداری

مصرف ترشی در بارداری به میزان اندک می‌تواند مفید نیز باشد. در ادامه برخی از مزایای مصرف ترشی را بیان می‌کنیم.

۱. کمک به حفظ تعادل الکترولیت‌ها

مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم از الکترولیت‌های بدن هستند. در دوران بارداری بدن به مقدار بیشتری الکترولیت نیاز دارد تا نیاز‌های جنین در حال رشد را برآورده کند. مصرف ترشی در مقادیر کم می‌تواند این نیاز را تامین کند، زیرا ترشی دارای مقدار قابل توجهی سدیم و پتاسیم است.

۲. فاقد کلسترول و چربی

ترشی دارای کلسترول و چربی نیست. بنابراین، می‌تواند یک گزینه خوب برای میان وعده سالم در دوران بارداری باشد، زیرا موجب افزایش وزن نخواهد شد. به خاطر داشته باشید که ترشی‌های کم کالری را برای مصرف انتخاب کنید.

۳. بهبود هضم غذا

تصور می‌شود ترشی‌ها در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حتی سیستم ایمنی بدن موثر هستند. ترشی‌ها دارای باکتری‌های مفیدی هستند که مانع خراب شدن آن‌ها می‌شوند؛ بنابراین خوردن ترشی موجب افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش می‌شود که به درمان بسیاری از مشکلات گوارشی کمک می‌کند.

 

۴. خواص آنتی اکسیدانی

ترشیجات دارای آنتی اکسیدان هستند. میوه‌ها یا سبزیجات ترشی معمولا پخته نمی‌شوند و آنتی اکسیدان‌های خود را حفظ می‌کنند. آنتی اکسیدان‌ها در دفاع از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

۵. منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی

ترشیجات تازه از سبزیجات و میوه‌های مختلف تهیه می شوند که دارای انواع ویتامین‌ها مانند ویتامین A، C، K و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و پتاسیم هستند. ویتامین ها و مواد معدنی با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر سقط جنین در طی بارداری را کاهش می دهند.

 

مضرات مصرف ترشی در بارداری

تقریبا همه ترشی‌ها دارای درصد بالایی نمک هستند. افزودن نمک به ترشی موجب بهبود طعم و مزه آن می‌شود. همچنین به عنوان عامل ضد میکروب، ماندگاری ترشی را افزایش می‌دهد. اما مصرف بیش از حد نمک در دوران بارداری منجر به فشار خون بالا خواهد شد که خطر حمله قلبی و سکته مغزی را در پی دارد.

 

نکات لازم برای مصرف ترشی در بارداری

اگر در دوران بارداری ویار به خوردن ترشی دارید، بهتر است پیش از مصرف آن، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • خوردن ترشی می‌تواند به کم آبی منجر شود. بنابراین سعی کنید مقدار زیادی آب و مایعات سالم بنوشید تا بدن هیدراته باقی بماند. علاوه بر این، آب آشامیدنی می‌تواند موجب کاهش سطح سدیم در بدن شود.
  • اگر مستعد ابتلا به ورم یا التهاب معده در دوران بارداری هستید، بهتر است در این مدت از خوردن ترشی اجتناب کنید.
  • از خوردن ترشی‌های بسیار تند اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی مثل سوزش سر دل و افزایش اسید معده شود.
  • خوردن ترشی‌هایی که دارای سدیم بالا هستند، فشار خون را افزایش می‌دهد و بر رشد جنین تاثیر می‌گذارد.
  • از آنجایی که ترشی دارای مواد نگهدارنده شیمیایی است، مصرف بیش از حد آن ممکن است موجب بروز عوارض جانبی ناخواسته شود.
  • خوردن ترشی انبه خانگی، در دوران بارداری توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است دارای باکتری لیستریا باشد.
  • بهتر است در دوران بارداری ترشی‌های کم کالری را انتخاب کنید تا از افزایش وزن احتمالی جلوگیری شود.

سخن آخر

مصرف ترشی در بارداری ممنوع نیست، اما برای حفظ سلامتی بدن باید حد اعتدال آن را رعایت کرد. مصرف ترشی در مقادیر اندک می‌تواند مفید نیز باشد و به حفظ تعادل الکترولیتی بدن کمک کند. اما مصرف بیش از اندازه موجب افزایش فشار خون و دیگر خطرات احتمالی می‌شود. از سویی دیگر مواد نگهدارنده موجود در ترشی‌ها برای زنان باردار مفید نیستند. بهتر است پیش از مصرف ترشی در بارداری با پزشک خود مشورت کنید و نگرانی‌های خود را با او در میان بگذارید تا بهترین تصمیم را بگیرید.

شما چه اطلاعات دیگری درباره مصرف ترشی در بارداری دارید و در این دوران چه میزان ترشی مصرف می‌کرده‌اید؟ سوالات و تجربیات خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

برگرفته از: firstcry

آنبارداریترشیدرعوارضفوایدمصرفو
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما