خواص شلغم | شلغم برای سرماخوردگی و تقویت سیستم دفاعی بدن

خواص شلغم

دراین فصل یکی از بهترین چیزهایی کـه میتوانید مصرف کنید شلغم اسـت . شلغم درمان کننده خیلی از بیماریهاست! یک مدت استفاده کنید و بـه ما دعای خیر بکنید! تنتون سالم دلتون بی درد.

شلغم با نام انگلیسی «Brassicarapa» یک سبزی ریشه ای و از اعضای خانواده سبزیجات چلیپایی اسـت کـه از دیگر اعضای ان میتوان بـه بروکلی؛ جوانه های‌ بروکسل، کلم و بوک چویی اشاره کرد.

بـه گزارش گروه سلامت راگامگ بـه نقل از “هلث لاین”؛ شلغم یکی از مهمترین محصولات گیاهی در جهان اسـت زیرا هم برای تغذیه انسان و هم دام استفاده می‌شود.

رایجترین انواع شلغم دارای پوستی بنفش، قرمز، یا سبز و بخش داخلی سفید رنگ هستند. هم ریشه و هم برگ های‌ شلغم برای مصرف بی خطر هستند و همانند بیشتر سبزیجات چلیپایی، فواید سلامت مختلف را ارائه می‌کنند.

‏واسه اونایی که سرما خوردن، معجون شلغم و عسل معجزه میکنه !

+ ‏توی شلغم رو خالی کنید و توش عسل بریزید بزارید چند ساعت یه جای گرم باشه و عسلش رو بخورید .

نکاتی کوتاه درباره خواص شلغم:

آنهایی ﻛﻪ ﻏﺪﻩ ﺗﯿﺮﻭﺋﯿﺪﺷﺎﻥ ﻛﻢ ﺗﺮﺷﺢ

ﻣﯽ ﻛﻨﺪ ﺑﺎﯾﺪ ﺣﺘﻤﺎ ﺷﻠﻐﻢ ﺑﺨﻮﺭﻧﺪ ﺯﯾﺮﺍ شلغم ﺑﻌﻠﺖ ﺩﺍشتن ﯾﺪ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﺗﺮﺷﺤﺎﺕ غده تیروئید را تنظیم میکند

ﺷﻠﻐﻢ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﮔﯿﺎﻩ ﺿﺪ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺍﺳﺖ وﺣﺘﯽ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺘﻮﻗﻒ میکند

ﺷﻠﻐﻢ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯼ پوستی ﺍﺳﺖ .

ﺷﻠﻐﻢ ﭘﺨﺘﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺩﺍﺭﻭ ﺑﺮﺍﯼ برﻭﻧﺸﯿﺖ ﺍﺳﺖ .

ﻭ ﺑﺎﻻﺧﺮﻩ ﺳﻌﯽ ﻛﻨﯿﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻓﺼﻞ ﺯﻣﺴﺘﺎﻥ برﺍﯼ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮﺭﺩﮔﯽ ﻭ بیماریهاﯼ ﺗﻨﻔﺴﯽ ﺍﻗﻼ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﺩﺭ ﻫﻔﺘه شلغم ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ ﺷﻠﻐﻢ ﭘﺨﺘﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺻﺒﺤﺎﻧﻪ ﺍﺳﺖ . ﺑﺪﻥ ﺭﺍ ﺗﻤﯿﺰ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ ﺳﻤﯽ ﺭﺍ ازبدن ﺧﺎﺭﺝ ﻣﯽ ﺳﺎﺯﺩ.

ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺁﺏ ﺷﻠﻐﻢ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺟﻮﺵ صوﺭﺕ ﺍﺳﺖ .

شلغم باعث تقویت حافظه میشود

ﺷﻠﻐﻢ ﺑﻌﻠﺖ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B1 ﻋﻼﺝ کم ﺧﻮﻧﯽ ﺍﺳﺖ .

ﺷﻠﻐﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﺷﺪ ﻭ ﻧﻤﻮ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻧﻬﺎ مفید ﺍﺳﺖ ﺑناﺑﺮﺍﯾﻦ ﺯﻧﺎﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ ﻭ ﺷﯿﺮﺩﻩ حتماً ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﻨﻨﺪ .

زﻥ ﺣﺎﻣﻠﻪ ﺍﯼ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﺪﺕ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﯼ شلغم ﺧﻮﺭﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﭽﻪ ﺍﺵ ﺯﻭﺩﺗﺮ ﺭﺷﺪ کرده ؛ ﺯﻭﺩﺗﺮ ﺣﺮﻑ ﻣﯽ ﺯﻧﺪ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺯﻭﺩﺗﺮ رﺍﻩ ﻣﯽ ﺍﻓﺘﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺍﻣﺮﺍﺽ مقاومت بیشتری خواهد داشت

فواید سلامت شلغم

بـه واسطه محتوای مواد مغذی، شلغم و برگ شلغم فواید سلامت جالب توجه و مختلفی را ارائه می‌کنند.

 خواص ضد سرطان شلغم

شلغم حاوی ترکیبات گیاهی مختلفی اسـت کـه از خواص ضد سرطان برخوردار هستند. جدا از محتوای ویتامین C زیاد کـه ممکن اسـت بـه پیشگیری از رشد و پخش شدن سلول های‌ سرطانی کمک کند، شلغم سرشار از گلوکوزینولات ها اسـت.

گلوکوزینولات ها گروهی از ترکیبات گیاهی زیست‌فعال هستند کـه فعالیت آنتی اکسیدانی نیز ارائه میکنند بـه این معنی کـه آثار استرس اکسیداتیو کـه میتواند بـه سرطان منجر شود را کاهش می‌دهند.

بـه گزارش راگامگ مطالعات بسیاری مصرف زیاد گلوکوزینولات ها رابا کاهش خطر انواع سرطان، از جمله سرطان های‌ ریه، روده بزرگ، و مقعد پیوند داده اند.

افزون بر این، شلغم حاوی مقادیر زیاد فلاونوئیدها – بیشتر آنتوسیانین ها – اسـت کـه نوعی آنتی اکسیدان بوده و خواص ضد سرطان آن ها اثبات شده اسـت.

آنتوسیانین ها در میوه ها و سبزیجات آبی و بنفش رنگ، مانند شلغم، وجود دارند و مصرف آن ها با میزان پایینتر بیماری های‌ مزمن و انحطاطی پیوند خورده اسـت.

شلغم در درمان  آثار ضد التهابی

التهاب با تعداد زیادی از بیماری های‌ مزمن از جمله آرتریت؛ سرطان، و فشار خون بالا ناشی از سخت شدن سرخرگ ها پیوند خورده اسـت.

گلوکوزینولات های‌ موجود در شلغم بـه ایندول ها و ایزوتیوسیانات ها تجزیه می‌شوند کـه هردو محصولات جانبی زیست‌فعال با خواص ضد التهابی هستند.

یک نوع خاص ایندول در شلغم بـه نام آرولکسین «Arvelexin» نشان داده اسـت کـه توانایی خنثی کردن فعالیت ترکیبات پیش التهابی، مانند اکسید نیتریک، کـه نوعی رادیکال آزاد درگیر در فرآیند التهاب اسـت را دارد.

بـه عنوان مثال، مطالعات آزمایشگاهی و با حضور سوژه های‌ حیوانی نشان داده اند کـه آرولکسین با غیر فعال کردن مسیرهای التهابی بـه طور قابل توجهی التهاب و آسیب دیدگی در سلول های‌ روده انسان و روده موش ها را کاهش میدهد.

شلغم در برابر باکتری های مضر از شما محافظت میکند

گلوکوزینولات های‌ موجود در شلغم میتوانند بـه ایزوتیوسیانات ها تجزیه شوند کـه این ترکیباب توانایی خود در مهار رشد میکروبی و باکتریایی را نشان داده اند.

بـه گزارش راگامگ مطالعات نشان داده اند کـه ایزوتیوسیانات ها با باکتری های‌ بیماری‌زایی مانند ئی. کولای و اس. اورئوس مقابله می‌کنند.

افزون بر این، با توجه بـه افزایش موارد باکتری های‌ مقاوم در برابر آنتی بیوتیک، پژوهشگران مطالعات آزمایشگاهی و با حضور سوژه های‌ حیوانی را برای محاسبه اثر بالفعل ترکیب ایزوتیوسیانات ها با آنتی بیوتیک های‌ استاندارد بر باکتریها را دنبال میکنند. نتایج مطالعات نشان داده اند کـه این دو بـه همراه هم ممکن اسـت اثر چشمگیرتری در بازرسی رشد باکتریها داشته باشند.

فواید دیگر شلغم در سلامت

ریشه و برگ شلغم ممکن اسـت فواید سلامت دیگری را نیز ارائه کنند کـه از ان جمله می‌توان بـه موارد زیر اشاره کرد:

شلغم از کبد محافظت میکند :

در مطالعاتی با حضور سوژه های‌ حیوانی مشخص شده اسـت کـه محتوای آنتوسیانین ها و ترکیبات گوگردی شلغم، مانند گلوکوزینولات ها، میتواند آثار محافظتی برای کبد داشته باشد.

شلغم بـه مدیریت وزن کمک میکند :

شلغم کالری کمی دارد، و یک سبزی غیر نشاسته ای با شاخص گلیسمی پایین اسـت، از این رو مصرف ان اثر حداقلی بر سطوح قندخون دارد. بنابر نتایج یک پژوهش، این خصوصیات میتواند بـه پشتیبانی از وزن سالم کمک کند.

شلغم بـه سلامت استخوانی التیام می ببخشد:

ویتامین K نقشی کلیدی در متابولیسم استخوانی دارد و یک مطالعه با حضور سوژه های‌ حیوانی نشان داد کـه گلوکوزینولات ها ممکن اسـت اثر مثبتی بر تشکیل استخوان داشته باشند.

چگونه شلغم را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

شلغم را میتوانید بـه صورت خام و پخته مصرف کنید و برگ های‌ شلغم نیز یک افرودنی خوب بـه سالادها محسوب میشوند.

از برش های‌ نازک شلغم می‌توانید برای تهیه چیپس شلغم استفاده کنید.

شلغم پخته را میتوانید بـه دستور العمل های‌ پوره سیب زمینی اضافه کنید.

شلغم و برگ شلغم سرخ شده در روغن کم می‌تواند بـه عنوان یک دورچین سالم مدنظر قرار بگیرد.

پخت شلغم بسیار ساده و آسان اسـت و افزودن ان بـه برخی غذاها قطعا ارزش تغذیه ای انها را تقویت خواهد کرد.

شلغم به کنترل سطوح قند خون کمک کند

مدیریت قندخون برای سلامت انسان، بـه ویژه برای افراد مبتلا بـه دیابت، اهمیت دارد و برخی مطالعات با حضور سوژه های‌ حیوانی نشان داده اند کـه شلغم ممکن اسـت دارای خواص ضد دیابت باشد.

بـه گزارش راگامگ طی یک مطالعه بررسی شرایط موش هایی کـه یک رژیم غذایی سرشار از قند را دنبال میکردند نشان داد کـه دریافت عصاره شلغم بـه کاهش سطوح قندخون و افزایش سطوح انسولین در مقایسه با گروه بازرسی منجر شد.

همچنین،این مطالعه نشان داد کـه عصاره شلغم بـه اصلاح اختلالات متابولیک مرتبط با دیابت مانند سطوح بالای کلسترول و تری گلیسیرید خون کمک کرده اسـت.

طی مطالعه ای دیگر، نتایجی مشابه پس از آزمایش خواص ضد دیابت برگ های‌ شلغم نیز کسب شد.

هردو مطالعه بـه این نکته اشاره داشتند کـه خواص ضد دیابت عصاره شلغم و برگ شلغم ممکن اسـت بـه واسطه عوامل مختلفی از جمله موارد زیر شکل گرفته باشند:

– تقویت پاک سازی قندخون اضافه

– کاهش تولید گلوکز «قند» توسط کبد

– کاهش جذب کربوهیدارت ها

با این وجود، این مطالعات با حضور سوژه های‌ حیوانی و با استفاده از انواع مختلف عصاره ها انجام شده اند و مشخص نیست شلغم و برگ شلغم تازه دارای آثاری مشابه روی انسان باشند. از این رو، بـه پژوهش های‌ بیشتر برای نتیجه گیری قطعی دراین زمینه نیاز اسـت.

مواد مغذی شلغم

شلغم از محتوای مواد مغذی جالب توجه ای سود میبرد. همانند دیگر سبزیجات چلیپایی، شلغم کالری کمی دارد و سرشار از ویتامین ها و موادمعدنی اسـت.

یک پیمانه «۱۳۰ گرم» شلغم خام حاوی مواد زیر اسـت:

کالری: ۳۶

کربوهیدرات: ۸ گرم

فیبر: ۲ گرم

پروتئین: ۱ گرم

ویتامین C: 30 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

فولات: ۵ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

فسفر: ۳ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

کلسیم: ۳ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

برگ های‌ شلغم نیز مغذی هستند و یک پیمانه «۵۵ گرم» برگ شلغم مواد زیر را ارائه میکند:

کالری: ۱۸

کربوهیدرات: ۴ گرم

فیبر: ۲ گرم

ویتامین K: 115 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

ویتامین C: 37 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

پروویتامین A: 35 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

فولات: ۲۷ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

کلسیم: ۸ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

ریشه و برگ های‌ شلغم منابع خوبی برای ویتامین C هستند کـه ازبدن در برابر آسیب رادیکال های‌ آزاد مضر محافظت میکند.

همچنین، این ماده مغذی جذب آهن را التیام می بخشد و بـه تنظیم کلسترول خون کمک می‌کند.

افزون بر این، برگ های‌ شلغم سرشار از ویتامین های‌ محلول در چربی K و A اسـت کـه بدن این مواد مغذی را درصورت مصرف همراه با چربی ها بهتر جذب میکند.

ویتامین K نقشی کلیدی بـه عنوان یک عامل لخته شدن خون ایفا میکند، بـه این معنی کـه از خون ریزی بیش از حد پیشگیری می‌کند. ویتامین A نیز برای سلامت چشم، پوست، و ریه ضروری اسـت.

برگ های‌ شلغم حاوی مقادیر زیاد فولات هستند کـه بـه تولید گلبول های‌ قرمز خون و جلوگیری از بی نظمی های‌ رشد در جنین کمک میکند.

بدنبرایتقویتخواصدفاعیسرماخوردگیسیستمشلغمو
دیدگاه ها (0)
دیدگاه شما