مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

طرز تهیه شاورمای مرغ غذای اصیل عربی به ۲ روش

شاورمای مرغ از نان پیتا، مرغ مزه دار شده و سس مخصوص تهیه می‌شود. این غذا به شکل لقمه تهیه شده و برای بهتر شدن طعم آن از جعفری خرد شده، گوجه فرنگی و خیارشور استفاده می‌شود.


ستاره | 
سرویس آشپزی – 
شاورما معمولا با گوشت قرمز تهیه می‌شود، اما می‌توان این غذا را با گوشت سفید نیز تهیه کرد. به دلایل پزشکی، همه قادر به میل کردن گوشت قرمز نیستند، ولی نمی‌توان از این غذای لذیذ عربی گذشت، در اینصورت کافیست شاورمای مرغ را بپزید. در ابتدا طرز تهیه این غذا را به دو روش شرح می‌دهیم و سپس طرز تهیه سس آن معرفی خواهد شد.

طرز تهیه شاورمای مرغ به روش اول

به منظور تهیه این غذا برای چهار الی شش عدد شاورما به حدود چهار الی پنج ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز است.

مواد لازم
سینه مرغ ۴۵۰ گرم
سیر ۴ حبه متوسط
ماست یک الی یک و نیم قاشق غاخوری
پیاز یک عدد
پودر زنجبیل یک چهارم قاشق چایخوری
پودر زیره یک چهارم قاشق چایخوری
لیموترش یک عدد کوچک
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
سرکه سفید نصف قاشق غذاخوری
نان پیتا ۴ الی ۶ عدد
فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و روغن به میزان لازم


نکته: 
به جای چهار حبه سیر از یک چهارم قاشق چایخوری پودر سیر نیز می‌توان استفاده کرد.

شاورمای مرغ
دستور طبخ

  • پوست فیله مرغ را بگیرید و آن را به صورت خلالی خرد کنید. اگر فیله ضخیم بود، آن را از ارتفاع به دو قسمت برش بزنید.
  • ماست، آب لیموترش، سرکه، روغن زیتون، پیاز خلال شده یا پودر پیاز و تمام ادویه‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • تکه‌های مرغ را به سس آغشته کرده و در ظرفی قرار دهید. درب ظرف را بپوشانید و به مدت سه الی چهار ساعت در یخچال بگذارید تا مرغ کاملا مزه دار شود.
  • سس اضافی مرغ ها را بگیرید و خلال های پیاز را از آنها جدا کنید.
  • در یک ماهیتابه مقداری روغن و پس از داغ شدن آن، تکه‌های مرغ را سرخ کنید. در این مرحله حرارت باید ملایم باشد تا تکه‌های مرغ کاملا مغز پخت شوند.
  • مقداری از سس را روی هر یک از نان های پیتا پخش کنید.
  • مقداری از شاورما را روی نان قرار داده و لقمه کنید.
  • یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا گرم شود. اکنون لقمه‌ها را بدون روغن در ماهیتابه تفت دهید تا حالت تست پیدا کند.
  • شاورما آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

چند نکته مهم

  • بیش از مقدار ذکر شده از ماست استفاده نکنید، زیرا مرغ‌ها هنگام سرخ شدن، می‌سوزند.
  • فیله را در راستای بافت مرغ برش بزنید تا هنگام سرخ شدن وا نرود.
  • در صورت تمایل از پیاز، گوجه فرنگی، خیارشور و … می‌تواند هنگام لقمه کردن شاورمای مرغ استفاده کنید تا لقمه‌ها خوشمزه‌تر شوند.

طرز تهیه شاورمای مرغ به روش دوم

در روش قبل به حدود سه الی چهار ساعت زمان برای مزه دار کردن شاورما نیاز است، اما همیشه این میزان وقت را در اختیار نداریم. در این صورت روش دوم بهتر است، زیرا برای تهیه آن به حدود یک الی یک و نیم ساعت زمان نیاز دارید.
مواد لازم
سینه مرغ ۴۵۰ گرم
پیاز ۳ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد
سیر ۴ الی ۵ حبه متوسط
آب مرغ یک لیوان
سس شاورما، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم


دستور طبخ

  • مرغ را به نحوی که ذکر شد، پوست بگیرید و خلالی خرد کنید.
  • پیازها را خلالی یا نگینی خرد کنید.
  • در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و شروع به تفت دادن، پیاز و مرغ کنید تا پیاز سرخ شود.
  • سپس ادویه‌ها را به آن اضافه کنید.
  • آب مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد و آب آن تبخیر شود.
  • روی هر یک از نان‌های پیتا مقداری سس اضافه کنید.
  • سپس مقداری از مخلوط مرغ و پیاز را روی آن قرار دهید.
  • برای طعم دادن به ساندویچ می‌توانید از گوجه فرنگی، خیارشور، جعفری خرد شده، کاهو و هر چاشنی دیگری که تمایل دارید استفاده کنید.
  • نان را لقمه کنید و همانند قبل کمی در ماهیتابه بدون روغن حرارت دهید.

طرز تهیه شاورمای مرغ
نکته: 
گاهی گفته می‌شود که ابتدا پیاز داغ درست کنید و سپس پیاز را با مرغ تفت دهید، اما در این شرایط بوی نامطبوع مرغ از بین نخواهد رفت. هنگامی که پیاز خام همراه با مرغ تفت داده شود، آب پیاز بوی بد مرغ را از بین می‌برد.


طرز تهیه سس شاورمای مرغ

به منظور تهیه این سس به پنج دقیقه زمان و مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
ماست چکیده یک لیوان
پودر سیر ۲ قاشق غذاخوری
ارده ۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم


نکته: 
به جای پودر سیر از سیر رنده شده نیز می‌توان استفاده کرد.

طرز تهیه سس شاورما
دستور تهیه

همانطور که مطالعه کردید، شاورمای مرغ به صورت لقمه سرو می‌شود، از این رو گزینه مناسبی برای پیکنیک و تغذیه در سفر است. به لطف ادویه‌هایی که در طبخ این غذا استفاده می‌شود، شاورما عطر و طعم مطبوعی دارد و همه را به اشتها می‌آورد. آیا روش دیگری برای تهیه این غذا می‌شناسید؟ تجربیات آشپزی خود را در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.