مواد موردنیاز در طرز تهیه شیرینی گردویی

  • مواد اولیه گفته شده برای تهیه شیرینی گردویی ویژه 6 نفر است. بنابراین اگر می‌خواهید شیرینی را به‌ اندازه کم‌تر یا بیش‌تر درست کنید، به همین میزان مواد را کم یا اضافه کنید.
  • 100 گرم پودر گردو
  • 80 گرم آرد برنج یا کیک اسفنجی خرد شده
  • 150 گرم پودر قند
  • 60 گرم کره
  • دو عدد سفیده تخم‌مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری سرکه سفید
  • تکه‌های خردشده مغز گردو
  • 1 قاشق چای‌خوری پودر دارچین یا وانیل
  • 1 قاشق چای‌خوری پودر شکلات (اختیاری)
  • مراحل طرز تهیه شیرینی گردویی

1. تهیه مواد شیرینی گردویی

ابتدا درون یک ظرف کره و پودر قند را با هم اضافه کرده و با یک‌ همزن به خوبی مخلوط کنید. بعد از اینکه کمی رنگ مواد تغییر کرد، پودر گردو و سفیده تخم‌مرغ را به ترکیب اضافه کرده و با همزن کاملا هم بزنید تا یک مایه یکدست به دست بیاید. پیشنهاد می‌کنیم پیش ار مخلوط مواد، کره را نیم ساعت بیرون یخچال قرار دهید تا در محیط به تدریج گرم شده و بافت نرم‌تری پیدا کند.

در مراحل طرز تهیه شیرینی گردویی از آرد برنج یا کیک اسفنجی خرد شده می‌توانید استفاده کنید. ابتدا آرد برنج را الک کرده و به مواد شیرینی اضافه کنید. پس از آن به کمک همزن ترکیب را کاملا هم بزنید تا خمیر شیرینی نرم و یکدست (لطیف) باشد. در نظر داشته باشید شما فقط می‌توانید از کیک اسفنجی در تهیه این شیرینی استفاده کنید، در غیر این صورت طعم و شکل این شیرینی نامطلوب خواهد شد.

آموزش تصویری درست کردن شیرینی گردویی

2. حرارت دادن خمیر شیرینی گردویی

در این مرحله از طرز تهیه شیرینی گردویی بعد از تهیه مواد شیرینی، خمیر را درون ماهیتابه ریخته و با حرارت کم (ملایم) به مدت 10 الی 15 دقیقه مواد را به طور مداوم با کفگیر هم بزنید تا خمیر شیرینی ته نگیرد. حواستان باشد در این مرحله تنها هدف فقط گرم شدن خمیر شیرینی گردویی است. به عبارت دیگر به هیچ عنوان مواد را خیلی داغ نکنید. مایه شیرینی نباید قل بزند و بجوشد. فقط باید گرم شود.

اکنون سرکه سفید، پودر شکلات و وانیل را در ظرف ریخته و مجددا به خوبی هم بزنید.

آموزش درست کردن شیرینی گردویی

3. قالب زدن و آماده کردن شیرینی‌ها

قبل پخت شیرینی‌ها فر را روشن کرده و روی دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. اجازه دهید فر در این دما به مدت ربع ساعت کار کند تا درون فر کاملا داغ شود. روی سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و با استفاده از یک برس سطح کاغذ را با روغن چرب کنید تا بعد از پخت، شیرینی‌ها به راحتی جدا شوند. سپس با استفاده از ماسوره ساده یا یک قاشق مایه شیرینی را در سینی ریخته و آن را به شکل دایره درآورید.

البته اگر می‌خواهید یک حرکت خلاقانه داشته باشید، می‌توانید از قالب‌های ستاره، مربع، قلب و… برای شیرینی استفاده کنید تا طرح و شکل متفاوتی به آن ببخشید.

تزیین شیرینی گردویی-طرز تهیه شیرینی گردویی

شیرینی‌ها را با فاصله از یکدیگر در سینی قرار دهید. زیرا در زمان پخت حجم شیرینی‌ها بیش‌تر شده و ممکن است به‌ یکدیگر بچسبند. در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله با مغز گردو یا پسته شیرینی‌ها را تزیین کنید.

در نظر داشته باشید در این مرحله می‌توانید حجم هر شیرینی را تعیین کنید. اگر می‌خواهید شیرینی‌ها ابعاد کمی بزرگ‌تر یا کوچک‌تر داشته باشند، همه این موارد را در همین مرحله پیش ببرید.

مراحل طرز تهیه شیرینی گردویی

4. تزیین و سرو در طرز تهیه شیرینی گردویی

پس از تزیین شیرینی‌ها (تزیین شیرینی‌های گردویی را می‌توانید بعد از پخت آن‌ها هم انجام دهید) سینی را در فر بگذارید. اجازه دهید شیرینی‌ها به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر باقی بمانند. در این مدت شیرینی گردویی‌ها پخته خواهند شد. اگر در این بازه زمانی شیرنی‌ها کلا پخته نشدند، بهتر است آن‌ها را کمی دیگر درون فر قرار دهید تا کاملا آماده شوند.

آموزش تهیه شیرینی گردویی

در مرحله آخر از طرز تهیه شیرینی گردویی بعد از پخت و سرد شدن شیرینی‌ها، باید آن‌ها را برای سرو در ظرف موردنظرتان قرار دهید. می‌توانید با مغز خشکبار یا سس شکلات، شیرینی گردویی‌های خوشمزه را تزیین کرده و با یک فنجان چای آن‌ها را سرو کنید.

طرز تهیه شیرینی گردویی و تزیین آن

شما می‌توانید با آموزش گفته شده در کم‌ترین زمان و به‌آسانی این شیرینی خوشمزه و پر طرفدار را درست کنید. با توجه به اینکه مواد اولیه تهیه این شیرینی مواد ساده و در دسترسی هستند، هر زمان که بخواهید برای تهیه آن‌ها محدودیتی نخواهید داشت. اگر نکته یا روشی دیگر برای تهیه شیرینی گردویی سراغ دارید، آن را با کاربران کاغذرنگی به اشتراک بگذارید.