مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

با جنگ افزارهای روز دنیا آشنا شوید (1)

این روزها بخشی از بودجه هر کشور به گسترش توان نظامی و تکنولوژی های جدید و جنگ افزارها اختصاص می یابد که گاها این بودجه از بودجه برای بهداشت و سلامت یا فعالیت های فرهنگی بیشتر است .در ادامه با ما از مجله انعکاس همراه باشید تا شما را با جنگ افزارهای روز دنیا آشنا کنیم

برترین‌ها _ آرمان رمضانی: در دنیای مدرن بخش قابل توجهی از بودجه هر کشور صرف هزینه‌های دفاعی می‌شود و بیشتر کشور‌ها هر سال بودجه‌ای بیشتر از آموزش یا بهداشت را صرف امنیت مرز‌های هوایی، زمینی و دریایی‌شان می‌کنند. امروزه ایالات متحده آمریکا بیش از هر کشور دیگری برای صنایع دفاعی و جنگ‌افزار‌ها هزینه می‌کند و جالب است بدانید هر سال بیش از یک‌سوم هزینه‌ی دفاعی کره زمین به این کشور تعلق دارد.

البته کشور‌هایی مانند چین، هند، روسیه و عربستان سعودی هم هر سال رقم قابل توجهی را به خرید یا ساخت این نوع تجهیزات اختصاص می‌دهند. برآورد می‌شود تا سال ۲۰۲۳، ارزش صنایع دفاعی در جهان به رقم قابل توجه ۲.۱ تریلیون دلار برسد.
دلایلی از همین دست، سرمایه‌گذاری در صنایع دفاعی را به کاری پرسود تبدیل کرده‌است. برای مثال شرکت لاکهید مارتین در مریلند آمریکا که بزرگترین پیمانکار صنایع دفاعی در دنیا شناخته می‌شود، تنها به صورت مستقیم برای ۱۱۰ هزار انسان فرصت شغلی ایجاد کرده است.

علاوه بر لاکهید مارتین و دیگر شرکت‌های آمریکایی با تمرکز بر امور دفاعی، شرکت‌های بین‌المللی مانند آلماز-آنتی، لئوناردو، بی‌اِی‌ای سیستم و ایرباس بخشی قابل توجه از درآمد سالانه‌شان را با طراحی و تولید بعضی از مدرن‌ترین ادوات جنگی به دست می‌آورند.

تعدادی از مدرن‌ترین و البته گران‌ترین ادوات جنگی دنیای امروز را باهم مشاهده می‌کنیم:

هلی‌کوپتر کینگ استالیون از آمریکا (Sikorsky CH-۵۳K King Stallion)

این هلی‌کوپتر باربر یک فرق اساسی با دیگر پرنده‌های ارتش آمریکا دارد. کینگ استالیون را شرکت روسی سیکورسکی ساخته است. این هلی‌کوپتر با فضای بزرگتر کابین، سه موتور ۷۵۰۰ اچ‌پی و پره‌های کامپوزیتی مدرن، برتری‌های محسوسی نسبت به دیگر هلی‌کوپتر‌ها دارد. شرکت روسی سیکورسکی موفق شد بالاتر از شرکت بوئینگ ورتل، قرارداد ساخت این هلی‌کوپتر را برنده شود و برای طراحی و ساخت آن ۲۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرد. قیمت هر عدد کینگ استالیون که بزرگترین هلی‌کوپتر ارتش آمریکا محسوب می‌شود، ۸۷ میلیون دلار تخمین زده می‌شود.


زیردریایی کلاس باراکودا از فرانسه (Barracuda-Class Submarine)

این زیردریایی مدرن که هم‌نام یک کشتی فرانسوی در جنگ جهانی اول است را شرکت فرانسوی ناوال گروپ طی پروژه‌ای ۱۰ میلیارد دلاری ساخت. این زیردریایی با قابلیت حمل سلاح اتمی، از نظر تکنولوژی کم‌و‌بیش شبیه به دیگر زیردریایی فرانسوی این فهرست است. اهداف طراحی شده برای کلاس باراکودا، اما به کلی متفاوت است. از زیردریایی کلاس باراکودا برای اهدافی، چون نبرد با دیگر زیردریایی‌ها، حمله به خشکی و سطح آب، جمع‌آوری اطلاعات، ماموریت‌های ویژه (این زیردریایی امکان فرستادن ۱۵ کوماندو با سلولی قابل کنترل را دارد) و البته ماموریت‌های مدیریت بحران استفاده می‌شود. هر واحد از این زیردریایی در سال ۲۰۱۳ در حدود ۱.۳ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شد.


چنگدو جی‌۱۰ از چین (Chengdu J-۱۰)

این جت جنگنده را شرکت چینی چنگدو با برنامه‌ی نسبتا ارزان ۷۵ میلیون دلاری ساخت. این شرکت چینی هرچند از لحاظ اندازه قابل مقایسه با شرکتی، چون لاکهید مارتین نیست، اما بسیاری از جنگ‌افزار‌های پر قدرت ارتش چین را طراحی کرده است. این جنگنده که در زبان چینی “اژد‌های قدرتمند” نامیده می‌شود تک موتور، فوق سبک و چندمنظوره است و می‌تواند در هر وضعیت آب‌و‌هوایی بپرد. شرکت چنگدو در سال ۲۰۱۰ ارزش هر واحد از این جت چندمنظوره را ۲۸ میلیون دلار اعلام کرد.


خرس بمب‌افکن تی‌یو‌۹۵ از روسیه (Tu-۹۵ “Bear” Bomber)

این بمب‌افکن استراتژیک از روی بی‌۲۹ شرکت بوئینگ ساخته شده است و دارای ۴ موتور با پلتفرمی توربوپراپ است. جالب است بدانید انواع مختلف این هواپیما از دهه پنجاه میلادی استفاده می‌شده است و ارتش روسیه انتظار دارد تا سال ۲۰۴۰ همچنان در ناوگان هوایی بماند. تی‌یو ۹۵ را شرکت توپولف طی برنامه‌ای ۱۰۳ میلیون دلاری طراحی کرد و هر واحد این خرس بمب‌افکن ۳۵ میلیون دلار می‌ارزد.


عقاب اف‌۱۵ سی از ژاپن (F-۱۵ Eagle C)

این جت جنگنده را شرکت مک‌دانل داگلاس با پروژه‌ای ۳.۵ میلیارد دلاری طراحی کرد و از سال ۱۹۷۶ در خدمت ارتش‌های آمریکا، ژاپن و عربستان سعودی بوده است. اف ۱۵ تک صندلی است و توانایی پرواز در هر آب‌وهوایی را دارد. ارزش هر واحد از این جت جنگنده، ۶۵ میلیون دلار تخمین زده می‌شود.


یواس‌اس جرالد فورد از آمریکا (USS Gerald Ford)

این ناو هواپیمابر نامش را از یکی از روسای جمهور آمریکا وام گرفته است و بازیگر نقشی حیاتی در نیروی دریایی آمریکا است. دو شرکت نیوپورت و نورثراپ تنها برای طراحی اولیه این ناو مجبور به سرمایه‌گذاری ۱۱.۵ میلیارد دلاری شدند. ناو یواس‌اس جرالد فورد با سیستم رادار و سلاح‌هایی پیشرفته تجهیز شده است و برخلاف دیگر ناو‌های هم رده، از سیستم EMALS برای بلند کردن هواپیما‌ها استفاده می‌کند. سیستم بلند شدن الکترومغناطیسی هواپیما یا EMALS در حقیقت جایگزین نوعی منجنیق شد که قدرتش را از بخار آب می‌گرفت. هر واحد یواس‌اس جرالد فورد برای ارتش آمریکا ۱۳ میلیارد دلار هزینه اولیه دارد.


میل می‌۲۴ از روسیه (Mil Mi-۲۴)

میل می‌۲۴ یک هلی‌کوپتر جنگنده است که برای حمل سرباز در تعداد پائین (۸ نفر) هم استفاده می‌شود. پروژه ساخت این هلی‌کوپتر بعد از حرف و حدیث‌های فراوان بین فرماندهان ارتش شوروی، درنهایت با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری آغاز شد و هر واحد آن ۱۶ میلیون دلار می‌ارزد. این پرنده ۸.۵ تنی توانایی پرواز با سرعت ۳۳۵ کیلیومتر در ساعت را دارد.


تریتون ام‌کیو ۴ سی از آمریکا (MQ-۴C Triton)

تریتون ام‌کیو ۴ سی یک پرنده‌ی بدون سرنشین است که قابلیت پرواز کردن در ارتفاع‌های بسیار بالا را دارد. شرکت نورثراپ این مدل را برای نیروی دریایی ارتش آمریکا طی پروژه‌ای ۱۳ میلیارد دلاری ساخت و درحال حاضر ارتش استرالیا هم از این پرنده‌ی بدون سرنشین استفاده می‌کند. به خاطر تکنولوژی جدید ضد یخ و ضد رعدوبرقی که در تریتون استفاده شده است این پرنده می‌تواند ساعت‌ها در میان ابر‌ها پنهان شود و اطلاعات جمع‌آوری کند. شرکت نورثراپ روی هر واحد از این پرنده بی سرنشین ۱۲۰ میلیون دلار قیمت گذاشته است.


اسپری وی‌۲۲ از ژاپن (Bell Boeing V-۲۲ Osprey)

 

ارتش آمریکا پس از احساس نیاز به یک پرنده جدید با سرعتی زیاد، دامنه پرواز بالا و قابلیت عمودی بلند شدن سراغ شرکت‌های بل و بوئینگ رفت. این دو شرکت صنایع دفاعی برای طراحی این پرنده ۳۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کردند. اسپری وی‌۲۲ درحقیقت تجمعی از هلی‌کوپتر و پرنده‌های توربین‌دار است و ارزش هر واحد آن در سال ۲۰۱۵، ۷۲ میلیون دلار تخمین زده شده است.


زیردریایی کلاس گرگِ دریا از آمریکا (Seawolf-Class Submarine)

شرکت ژنرال داینامیک این زیردریایی را در سال ۱۹۸۹ طی پروژه‌ای ۱۵ میلیارد دلاری ساخت. این زیردریایی به مراتب بزرگتر، سریعتر و بی‌صداتر از زیردریایی‌های کلاس لس‌آنجلس است و سلاح‌های بیشتری حمل می‌کند. گرگ دریا قابلیت هدف قرار دادن اهدافی در دریا و خشکی را با موشک کروز دارد و هر واحد آن ۵ میلیارد دلار می‌ارزد.


بی‌۲ اسپیریت از آمریکا (B-۲ Spirit)

با لقب “بمب‌انداز پنهانی”، بی ۲ اسپیریت یک بمب‌افکن سنگین و استراتژیک ساخت شرکت نورثراپ است. این شرکت برای رسیدن به این بمب‌افکن بی‌صدا ۴۵ میلیارد دلار هزینه کرد و در نهایت هر واحد بی ۲ اسپیریت ۷۳۷ میلیون دلار ارزش گذاری می‌شود. این بمب‌افکن قادر است در ارتفاع ۱۵ کیلومتری به ماموریت بپردازد و با امکان سوخت‌گیری در حال پرواز، توانایی ۲۰ هزار کیلیومتر پرواز بی‌وقفه را دارد.

منبع برترین ها
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.